Cazin ima veliko srce: Crveni križ prodajom kolača prikupio 690 KM za teško oboljelu Miu

U ponedjeljak, 9. jula, održana je humanitarna akcija prodaje kolača za teško oboljelu djevojčicu Miu Mujadžić iz Cazina.

Organizatori su bili mladi Crvenog križa grada Cazina, a akcija je bila vrlo uspješna. Za liječenje male heroine prodajom kolača te dobrovoljnim prilogom sakupljeno je 690,00 KM. 

- "Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim građanima koji su učestvovali u akciji te ponovo se pokazali prije svega kao ljudi dobrog srca i najbolji sugrađani kad su u pitanju humanitarne akcije", ističu mladi CK Cazin.

Pored prikupljanja pomoći za malu Miu, volonteri su građanima pružili priliku da nauče reanimaciju (oživljavanje čovjeka), što je također privuklo veliki broj Cazinjana.

Podsjećamo, Mia Mujadžić je djevojčica iz Cazina, živi u Puškarima, u peteročlanoj porodici. Rođena je 23. augusta 2016. godine. Za posljedice i progresivnost bolesti nije kriva, razboljela se greškom medicinskog osoblja. Ima teško oštećenje mozga, dijagnosticirana joj je epilepsija, cerebralna paraliza i stopostotni je invalid.

Kako je navedeno u grupi Bazar Za Miu Mujadžić, ona u Bosni i Hercegovini, unatoč svemu, nema nikakva prava. Roditelji joj kupuju sonde, šprice, lijekove, posebnu hranu i sva moguća pomagala te nije čak ni oslobođena premije zdravstvenog osiguranja.

Roditelji su joj nezaposleni i teško žive sa još dvoje djece. Nemaju novca da plate liječenje kako bi spasili svoju Miu i mole sve dobre ljude da im pomognu.