Nedeljko Čubrilović izabran za predsjednika DEMOS-a

Članovi Osnivačke skupštine Demokratskog saveza (DEMOS) izabrali su danas Nedeljka Čubrilovića za predsjednika ove stranke.

Skupštinu je otvorila predsjednica Inicijativnog odbora za osnivanje Demokratskog saveza Spomenka Stevanović, prenosi RTRS.

Među gostima na Osnivačkoj skupštini bili su su predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, predsjednik NDP-a Dragan Čavić, potpredsjednik SP Maksim Skoko, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić.

Čubrilović je ranije izjavio da će osnova politike DEMOS-a biti angažovanje na razvoju realnog sektora i društva koje će biti po mjeri naroda.

"DEMOS je stranka centra, desno orijentisana, nacionalno osviješćena, te će se tako i ponašati", istakao je Čubrilović i podsjetio da je njihovo osnovno članstvo ono koje je bilo i u DNS-u i da to potvrđuju članovi Glavnog odbora, opštinski odbori i odbornici te stranke koji su im se priključili, ali da računaju i na rast podrške.

DEMOS će imati predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske s obzirom da je na toj poziciji Čubrilović, ministra u Vladi, tri poslanika u parlamentu RS-a i više od 70 odbornika u gradskim i opštinskim skupštinama.