Cvijanović o bezbjednosti u RS: Ne postoji potpuna sigurnost nigdje na planeti

Ne postoji potpuna sigurnost nigdje na planeti. Svaka normalna država, upravno, radi na podizanju bezbjednosti, kazala je u utorak premijerka bh. entiteta Republika Srpska koja se osvrnula na ubistvo uspješnog poslovnog čovjeka iz Banjaluke, Slaviše Krunić.

Cvijanović je danas na Jahorina ekonomskom forumu na pitanje novinarke N1 kako komentariše stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj rekla da "potpuna sigurnost" ne postoji nigdje u svijetu.

"Ne postoji potpuna sigurnost nigdje na planeti. Svaka normalna država upravno radi na podizanju bezbjednosti. Ne postoji potpuna zaštita nikoga i nigdje, ali je važna do institucije brzo rješavaju određene probleme ukoliko se dese", kazala je entitetska premijerka koja je izrazila "žaljenje i saučešće porodici Krunića".

"Očekujem da institucije rade svoj posao, da dođu do počinilaca i da se sve rješava u skladu sa zakonom", poručila je Cvijanović.

Predsjednica vlade Republike Srpske dotakla se i teme formiranja rezervnog sastava MUP-a RS zaključivši da je "neophodno" da se to desi.

"Neophodno je da se uvede rezervni sastav MUP-a RS. U tom smislu se planiraju sredstva. Nemamo ništa protiv da drugi rade isto, u skladu sa zakonom, po potrebi u kantonu ili Federaciji u cjelini. Rezervni sastav povećava nivo zaštite. Apsolutno odbijamo tvrdnje kako taj rezervni sastav oduzima nadležnosti drugim agencijama. To nije namjera, želi se zaštititi ustavni poredak i sistem u Republici Srpskoj", istakla je Cvijanović.