Da li je sva igra bivše vlade oko komesara bila zbog slanja migranata u Krajinu?

Sada je krajiškoj javnosti postalo jasno da je smjenjena Rošićeva (SDA) vlada ostala još koju sedmicu na vlasti, migranti bi preplavili Krajinu, a pogotovo Bihać kao njeno administrativno sjedište i imali bi krizu velikih razmjera koju ne bi više bilo moguće rješiti.

Nova Vlada je sa niz poteza, od kojih je svakako najznačajniji imenovanje policijskog komesara, krenula u rješavanje krize uzorkovane neradom Rošićeve vlade. 
 

Stoga je vrlo zanimljivo ovih dana slušati analize medijskih radnika i slobodnih analitičara političke situacije u Krajini u vezi sa cijelim slučajem oko izbora i imenovanja policijskog komesara. Dok je SDA Vlada na čelu sa Rošićem javnosti skretala pažnju sa slučaja komesar, u pozadini se, tvrde dobro upućeni novinari i analitičari, ustvari krio razlog koji se veže za migrantsku krizu koju je komesar Koričić odmah počeo rješavati čim je došao na posao.

Dakle, potez skidanja i razrješavanja Rošićeve SDA vlade treba ocjeniti kao vrhunski i spasonosni za Bihać i cijelu Krajinu!