Dadilja iz pakla: Danima trovala petomjesečnu bebu bensedinima

Dijete
Otkrivena je kada su roditelji primijetili da je beba nekoliko dana bukvalno komirana, mlitava i da slabo jede...

 

Dadilja Snežana I.C. (51) iz Beograda uhapšena je zbog sumnje da je danima trovala bensedinima petomjesečnog dječaka kojeg je čuvala.

 

Otkrivena je kada su roditelji primijetili da je beba nekoliko dana bukvalno komirana, mlitava i da slabo jede.

 

Dijete su odmah odveli kod pedijatra, a zatim i kod specijalista Dječje univerzitetske klinike u Tiršovoj, koji su odmah posumnjali da je riječ o trovanju.

 

Urađene su toksikološke analize koje su potvrdile sumnje - u krvi bebe pronađene su ogromne količine bensedina!

 

Dežurni neurolog odmah je slučaj prijavio policiji, nakon čega je dadilja uhapšena! Prema pisanju srbijanskih medija, Snežana već ima “debeli” dosije u policiji i osuđivana je za krađe i prevare.

Ona je na saslušanje ponijela i ljekarsko uvjerenje o psihijatrijskim bolestima. Prema riječima izvora iz istrage, roditelji nisu ništa čudno primjetili u ponašanju dadilje koju su pronašli putem internet stranice. 

 

Snežana je živjela u beogradskom naselju Zvezdara kao i roditelji bebe. Ima dva sina. Na uvid je mladom bračnom paru dala i lažne preporuke i dokumenta da je radila kao medicinska sestra u više zdravstvenih ustanova. Roditeljima je odgovaralo što je Snežana u blizini, kako bi vrlo brzo došla da čuva bebu ako im nešto iskrsne zbog posla, kazao je izvor Kurira.

 

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je Snežani pritvor do 30 dana.

 

- Pritvor joj je na prijedlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo, jer je već bila uslovno osuđena.

 

Postoji bojazan da će uticati na roditelje bebe, kao i na vlasnicu sajta preko kojeg je angažovana, rekla je portparolka suda Bojana Stanković. Dadilja se prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branila šutnjom, odnosno iskoristila je pravo da ne iznosi odbranu i dostavila je svoju ljekarsku dokumentaciju.