Dalibor Dado Milas o "molitvenom skupu": Još jedan klasičan primjer manipulacije i politizacije religije

Doktorant sveučilišta u Grazu, građanski aktivist i bivši svećenik, franjevac, Dalibor Dado Milas, oglasio se u povodu sutrašnjeg „molitvenog skupa“, mise i paljenja svijeća u Mostarua uoči izricanja drugostepene presude "hrvatskim uznicima" u Hagu, odnosno najvišim vojnim i političkim zvaničnicima tzv. HR Herceg-Bosne na  čelu s Jadrankom Prlićem i ostalima, prenosi bh. informativni servis INS.

Događaj su organizirali Udruženje Hrvatsko srce nade iz Mostara, Odjel za branitelje HVO Domovinskog rata Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i Zaklada za pružanje pravne pomoći braniteljima HVO.

„Još jedan klasičan primjer manipulacije i politizacije religije i vjerskih osjećaja.  Živo me zanima zašto još nikome od religijskih poglavara nije palo na um organizirati molitvu ili liturgiju za sve one nedužno ubijene (i silovane i zlostavljane i protjerane) u ime "naših" političkih tvorevina i projekata koji uopće nisu bili dostojni ljudskih života i suza? Kad ćemo doći pameti, pa se iskrena srca ispričati svima onima koji su propatili zbog naših sebičnih političkih ideja i javno se pomoliti ne samo za "naše" nego i za "njihove"? Ovakve manifestacije nikad nisu donijele ništa dobro. No, što i očekivati od šampiona promašenog smisla?“, napisao je Milas na društvenim mrežama, dodajući da  „nije ni čudo što broj ateista u BiH raste, jer je ljudima muka od ovakvih lakrdija“, prenosi INS.

Milasove promocije i predavanja imali su nezapamćenu posjećenost u Mostaru. Njegovi društveno-politički stavovi su 2015. izazvali lavinu komentara njegovih neistomišljenika, pa je na kraju odselio iz Hercegovine.

 

(Izvor: INS)