Dalmacija i dalje odsječena od ostatka Hrvatske zbog sniježne blokade puteva

.
Pravi haos odvija se danas od poslijepodnevnih sati na cestama u susjednoj Hrvatskoj, a Dalmacija je satima cestovno odsječena od ostatka zemlje.

"Od 14:30 do daljnjega, zbog meteoroloških uvjeta, nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto", saopćio je danas HAK.

Situacija se nije promijenila ni u narednim satima, pa su brojni putnici satima blokirani na putevima koje je zatrpao snijeg.

Voditelj službe civilne zaštite u Gospiću Jozo Živković rekao je za Hinu da je za putnike otvorena sportska dvorana u kojoj je bio Prihvatni centar za raseljene osobe iz Ukrajine te da je tu već nekoliko desetaka ljudi.

Dežurne ekipe su na terenu, ali vozači su se požalili da snijega ima na cesti jer kad grtalice prođe, zbog naleta vjetra, vrlo brzo nastane novi sloj. Jedan od njih kazao je da je satima blokiran i da bi do prihvatnog centra mogao jedino pješke, prenosi Index.hr.

Iz Hrvatske gorske službe spašavanja saopćili su kako su spremni reagovati u svakom trenutku.

"Prema izvještaju Hrvatskog autokluba, trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta. Sjetite se, sigurnost uvijek dolazi na prvom mjestu! Važno je poštivati upozorenja i savjete te se ne izlagati nepotrebnim rizicima. Naše su ekipe spremne reagirati u svakom trenutku", poručili su iz HGSS-a.

Putnici koji su ostali zaglavljeni na cesti javljaju da satima stoje u kolonama, ali da im niko ne javlja kada će putevi biti deblokirani.

 

Foto:Twitter