Damir Marjanović se povukao iz Predsjedništva Naše stranke

"RAZLIKE U MIŠLJENJIMA"

Prof. dr. Damir Marjanović podnio je ostavku na mjesto člana Predsjedništva Naše stranke, i to nedugo nakon što je izabran na tu funkciju, saznaje Klix.ba.

Prema informacijama našeg portala, osnovni uzroci zbog kojih je uslijedila ostavka su kadrovska politika Naše stranke u Kantonu Sarajevo i "sječa knezova" poslije kongresa stranke, odnosno raspuštanje odbora i preimenovanje povjerenika u sredinama koje su glasale protiv predsjednika stranke Peđe Kojovića.
 

Podsjetimo, nekadašnji ministar obrazovanja, a danas zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, Marjanović se Našoj stranci pridružio krajem 2017. godine, a na kongresu održanom u maju ove godine bio je kandidat za predsjednika stranke. Tada je uvjerljivu pobjedu i drugi mandat na čelu stranke osvojio Kojović.

Iako je nedavno izabran u stranačko Predsjedništvo, i to na prijedlog Kojovića, Marjanović se sada odlučio napustiti tu poziciju zbog, kako je naveo, "nepremostive razlike u mišljenjima".

Naš izvor navodi da je u posljednjem periodu i nekoliko drugih uglednih članova tražilo ispis iz stranke i to zbog kadrovske politike u KS.