Međunarodni dan djeteta i dan okrutne bh. politike

Ako se pitate kako je moguće da inicijative koje znače dobrobit djece ne prolaze na dnevne redove parlamenata u BiH i ako još uvijek imate ružičaste naočale prema bh. politici, vrijeme je da ih skinete.

Nakon što je na današnjoj press konferenciji Sabina Ćudić, zastupnica u Parlamentu FBH iznijela šokantne informacije koje se tiču odnosom prema djeci, štićenicima Zavoda Pazarić, stižu reakcije sa svih strana. 

"U vezi fotografija i informacija objavljenih u javnosti koje se odnose na Zavod u Pazariću, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su odmah o tome upoznali dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je dao određene upute policijskim službenicima ove Uprave, po kojima postupamo", kazali su iz sarajevske policije.

Ćudić je na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH podnijela i inicijativu da zastupnici raspravljaju na ovu temu i donesu određene zaključke. Međutim to je odbijeno većinom glasova.

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koji su danas glasali protiv uvrštavanja na dnevni red izvještaja o stanju u Pazariću:

 

Image

Zastupnik Damir Nikšić danas je objavio video koji kako kaže, preslikava političku stvarnost u BiH u kojoj su i oni koji žele mijenjati i popravljati stvari vezanih ruku. 

" Posebno je bolno što se radi o specifičnoj i osjetljivoj populaciji i smatram da je Parlament trebao raspravljati o ovoj temi i dati zadatke nadležnima da pod hitno djeluju. Ovako režim čuva način upravljanja, porodične veze u upravnim odborima, stranačkim uhljebima i Zavod u Pazariću na najbolji način simbolizira ovaj SDA-HDZ režim (sa satelitima) koji je izgubio sve kompase i vlada privatnom državom.''- izjavio je zastupnik Nezavisnog bloka Amer Obradović.

 

Novinar Sanel Kajan, takođe je objavio video u kojem možete pogledati kako su glasali zastupnici danas. Ovaj video je svojevrsna opomena svim građanima. 

 

U međuvremenu, dok Uprava Zavoda negira navode, optužuje treća lica za insinuacije, brojni građani okupljeni su večeras ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH i dalje se nalaze ispred ove institucije,  prenosi Radio Sarajevo. Građani su najavili da će svoje okupljanje nastaviti pred Vijećnicom gdje se večeras obilježava Dan djeteta.

Nakon što su pojedini zastupnici izašli iz zgrade okupljeni su im zviždali i uzvikivali "ubice".   Pratimo dalje epilog dešavanja i preuzimanja odgovornosti u vezi sa tretmanom djece u Zavodu Pazarić.

Ako se pitate kako je moguće da inicijative koje znače dobrobit djece ne prolaze na dnevne redove parlamenata u BiH i ako još uvijek imate ružičaste naočale prema bh. politici, vrijeme je da ih skinete.