Dan državnosti BiH svečano obilježen u kladuškim školama i vrtićima

č

Tradicionalno, Dan državnosti BiH na svoj su način, svečanim priredbama, obilježile kladuške predškolske ustanove, osnovne i srednje škole.

Prva osnovna škola Velika Kladuša, Prva srednja škola “Dr. Husein Džanić”, Druga srednja škola te kladuška Gimnazija zajedničkom su priredbom obilježile nadolazeći 25. novembar, Dan državnosti BiH. Ogrlicom satkanom od riječi, pjesme, učenici kladuških škola obilježili su ovaj značajan datum za BiH. Podsjetili su na historijat, ali i ukazali na prirodne ljepote BiH čime se ponose. Glasno su poručili: BiH je naša jedina domovina. Priredbi su prisustvovali učenici, njihovi roditelji, kao i nastavnici i direktori škola.

U Osnovnoj školi „Todorovo“, povodom Dana državnosti BiH, održan je edukativni čas za učenike razredne i predmetne nastave. Nastavnik historije Nedžad Behrić podsjetio je na važnost Dana državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine, na najvažnije činjenice koje se odnose na put kojim je naša domovina stekla i sačuvala državnost. „Poruka koju želimo uputiti učenicima jeste da želimo da rastete i sretno živite u svojoj domovini, i da svojim znanjem i zalaganjem čuvate našu domovinu u budućnosti“ – naveli su iz ove škole.

 

Svečano je bilo i u OŠ “Fadil Bilal Šumatac”.

 

U JU „Dječije obdanište“ Velika Kladuša danas je održana priredba povodom Dana državnosti. Na priredbi su učešće uzele sve četiri vrtićke odgojne grupe. Djeca su na najljepši način pjesmom, igrom, plesom i recitacijom pokazala koliko vole svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Priredbi je prisustvovao veliki broj roditelja i gostiju.