Dan Grada Cazina: Uživajte uz folklor i sevdalinke u ponedjeljak na platou ispred Kulturnog centra

Cazin je opjevan u nekoliko narodnih pjesama i sevdalinki što potvrđuje da je u našem kraju oduvijek bilo i muzičkih talenata i onih koji srcem njeguju sevdah i narodnu igru i pjesmu. To potvrđuje i veliki broj kulturno- umjetničkih društava koja aktivno rade i nastavljaju višedecenijsku tradiciju. I oni će, na svoj način, obilježiti Dan Grada Cazina.

U ponedjeljak (6.augusta) od 18 sati na platou ispred Kulturnog centra Cazin nastupiće neka od domaćih kulturno- umjetničkih društava i različitim koreografijama predstaviti dio svog bogatog repertoara.

-„Mi smo se za ovu priliku s velikom radošću spremili i nastupiće i naši najmlađi i najstariji članovi. Igraćemo i pjevati u čast Gradu i veliko nam je zadovoljstvo podijeliti radost tog dana sa svim našim sugrađanima i gostima“, istaknula je Asima Sadiković iz KUD Stijena.

Budite dio svečane i lijepe atmosfere u koju će nas u ponedjeljak uvesti naša kulturno- umjetnička društva, a koja se nastavlja nastupima naših mladih sportaša i na kraju velikim koncertom Deniala Ahmetovića, a svi programi se održavaju na Trgu Alije Izetbegovića odnosno u centru Grada Cazina.

Izvor: