Dan kada su prestale vojne operacije u Velikoj Kladuši obilježava se raznovrsnim programom

Odbor za obilježavanje Slobodarskih dana općine Velika Kladuša, danas, 7. augusta, raznovrsnim programom obilježava Slobodarske dane općine Velika Kladuša, koji predstavljaju značajne datume iz odbrambeno – oslobodilačkog rata, u periodu od ¨92. do ¨95. godine.

Nakon podne namaza, u haremu Gradske džamije u Velikoj Kladuši, kod Centralnog šehidskog obilježja, položeni su vijenci i pročena Fatiha. Prigodinim riječima, svim prisutnima, obratio se Nijaz Miljković, ratni komandant 506. kladuške brigade.

Pored članova šehidskih porodica i drugih građana, počast poginulima odao je i premijer USK Husein Rošić.

Program obilježavanja Slobodarskih dana Općine Velika Kladuša nastavljen je posjetom bivšem logoru Valionica u Drmaljevu, te Šehidskom obilježju u Vrnograču, a program se završava tradicionalnim druženjem uz ručak, kod Grošića mosta u Grabovcu.

U okviru obilježavanja Slobodarskih dana, jučer je iz Velike Kladuše krenuo i Drugi krajiški moto-maraton pod nazivom „Dani slobode“, a koji je dio programa ovogodišnje manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima.

Motoristi su posjetili spomen-obilježja u Velikoj  Kladuši, Cazinu, Bihaću, Bosanskoj Krupi, te u Bužimu koji je bio krajnje odredište, a cilj maratona bio je odati počast svim poginulim borcima.