Dan šehida MZ Mutnik: Dan kada su na grmuško-srbljanskom platou pale prve žrtve

Home

Dan šehida MZ Mutnik: Dan kada su na grmuško-srbljanskom platou pale prve žrtve


Jučer, 19. jula 2017. godine, obilježeno 25 godina od pogibije prvih šehida MZ Mutnik, dan kada su na grmuško-srbljanskog platou pale prve žrtve iz ove mjesne zajednice.

Tradicionalno se obilježilo učenjem tevhida u džamiji i klanjanjem podne-namaza, nakon čega je položeno cvijeće i proučena fatiha na šehidskom obilježju, spomen-ploči palim šehidima na grmuško-srbljanskom platou, zatim obilježju Muranovići, kao i pojedinačna mezarja naših, ako Bog da, šehida u Prkosu, Trstovcu, Hušićima, Redžepovićima.

dan šehida

Zajedno sa predstavnicima Grada Cazina članovi porodica i ostali mještani položili su cvijeće na Centralnom šehidskom obilježju u Mutniku i na taj način odali počast najboljim sinovima Bosne i Hercegovine.

dan šehida

- Da se ne zaborave heroji i sinovi BiH, zajedno sa suborcima i porodicama, prisjećamo se tih dana kada smo časno i dostojanstveno branili našu državu, koja je danas, nažalost, zaboravila mnoge borce, koji su željeli domovinu u kojoj će raditi, školovati svoju djecu i živjeti. Na istini i pravdi gradimo našu lijepu BiH, da bude država u koju će se dolaziti, a ne iz koje će se odlaziti. Više pravde i svi bi bili sretniji u svojoj jedinoj domovini. U ime Grada Cazina čestitam svim borcima, porodicama sabur, hvala svima koji su došli, kao i MZ Mutnik na organizaciji ovog sjećanja, istakao je savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević.

dan šehida

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 20/07/2017 - 08:02

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top