Danac snimao golu djecu u susjedstvu: Pronađene brojne fotografije, određen mu istražni zatvor

.
Opštinsko državno tužilaštvo u Puli odredilo je istražni zatvor protiv 71-godišnjeg Danca zbog osnovane sumnje da je iskorištavao djecu za pornografiju, saopćila je policija.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 71-godišnjak, najprije 27. jula 2021. godine, a zatim i 20. jula 2022. godine u kampu na području Rovinja, mobilnim telefonom snimao naga tijela nepoznate djece mlađe od 18 godina – piše u saopćenju.

Županijski sud u Puli prihvatio je prijedlog državnog tužilaštva i 26. jula 2022. godine osumnjičenom 71-godišnjaku odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od bjekstva.

Podsjetimo, u nedjelju u 14.45 sati radnica ugostiteljskog objekta jednog kampa na području Rovinja primijetila je sumnjivo ponašanje 71-godišnjeg muškarca te je o tome odmah obavijestila čuvara koji je pozvao policiju, prenosi Blic.

Policija je muškarca uhapsila zbog sumnje da je kod bazena mobilnim snimao nagu djecu te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu mobilnog u kojem su pronađene fotografije inkriminirajućeg sadržaja.