Danas će doći do prekida u isporuci električne energije

N

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas od 08:30 do 11:30h doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručjima: Bućevci, Jelovac, Ravnice i Stabandža.

Pomoć Hitne službe kladuškog Doma zdravlja u protekla 24h zatražila su 43 pacijenta, od kojih je četvero upućeno na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Ajla Husić, Abdulah Fazlić i Ahmed Riyad Dash.

Jednu intervenciju bilježe kladuški vatrogasci, saznajemo od dežurnog Grahovića. Radilo se o gašenju požara na sušani u naselju Glavica. Intervencija je trajala od 10:28 do 11:30.

Policijska stanica Velika Kladuša nema evidentiranih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, niti saobraćajnih nezgoda.

– Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ informišu da je uredna isporuka pitke vode.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima i na planinama susnježica ili snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Padavine i niske temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Tmurno vrijeme, također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom.

Stanje na putevima

Pretežno mokar kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Na pojedinim dionicama skrećemo pažnju na veće količine vode na kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima pada snijeg, koji se mjestimično zadržava na kolovozu. Zbog snijega na kolovozu izdvajamo puteve: Travnik-Donji Vakuf (Komar), Turbe-Banja Luka, Priluka-Glamoč-Mlinište i Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, kao i prevoje: Ivan (Sarajevo-Konjic), Rostovo (Novi Travnik-Bugojno), Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Rogoj (Sarajevo-Foča, te šire područje Romanije. Savjetujemo oprezniju vožnju, prigođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Držite propisano rastojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Na put ne krećite bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.