Danas će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu

f

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu: od 09:30 do 15:00 sati kupci trafopodručja: Grad -2 – Redžića ograde 2.

Jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koju je u protekla 24h evidentirala Policijska stanica Velika Kladuša. Evidentirano je i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Kladuši vatrogasci nisu imali intervencija u proteklom periodu.

– Timovi Hitne službe Doma zdravlja pružili su zdravstvenu zaštitu za 33 pacijenta. Dežurni doktori Arnela Čokić i Abdulah Fazlić na dalje liječenje uputili su jednog pacijenta.

 – Uredno je vodosnabdijevanje, informišu iz JKP “Vodovod i kanalizacija”.

– Od jutarnjih sati postepeno naoblačenje sa juga će do sredine dana usloviti pretežno oblačno vrijeme širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Stabilno vrijeme, bez padavina, ugodno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. Strujanje svježijeg zraka i umjerenije temperature, dodatno će popraviti opštu sliku. U manjem obimu moguće su meteopatske reakcije, poput glavobolje, dekoncentracije i promjene raspoloženja, pretežno zbog povećane naoblake.

Stanje na putevima

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen. Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac. Radovi se izvode na nekoliko magistralnih puteva. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.