Danas dolazi do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu

v

­- U protekla 24h službenici Policijske stanice su evidentirali jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 29 pacijenata. Jedan pacijent upućen je u Kantonalnu bolnicu. Dežurni doktor bio je Abdulah Fazlić.

– Elektronapajanje je stabilno, a zbog radova Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać  na elektroenergetskim objektima, danas će doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:  

od 14:00 do 15:00 sati trafopodručja: RP Hajrat, Kurtići, Donja Slapnica, Vodovod Slapnica, Jablan, Donja Slapnica 2, Farma Donja Slapnica, Todorovska Slapnica 3, Krokinovac, Todorovska Slapnica 2, Gornja Slapnica, Todorovska Slapnica 1, Todorovska Slapnica 4 – Muheljići, Golubovići 2, Golubovići 1, Čuturići, Golubovići 3, Todorovo 2, Todorovo 1, Mrcelji 1, Mrcelji 2 i Čelinja.

– Isporuka vode je uredna.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema rasporedu.

Vatrogasci nisu imali intervencija u izvještajnom periodu, saznajemo od dežurnog Kapića.

– Danas se u Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima je lokalno moguća slaba kiša ili pljusak. Dnevna temperatura zraka od 16 do 22 °C.

Uz stabilnije vrijeme i povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici također neće imati jačih tegoba, ali bi tokom jutarnjih sati trebali biti oprezniji, zbog nižih temperatura u odnosu na ostatak dana. U nastavku dana osjetno toplije i ugodnije.

– Na prijedlog UN-a, od 2005., 4. aprila obilježava se Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju. Prema UN-u protuminsko djelovanje je naziv koji se koristi kao zajednički pristup koordinaciji i rješavanju problema mina što podrazumijeva pet aktivnosti važnih za sigurnost života ljudi: razminiranje, edukaciju stanovništva zbog opasnosti od mina, zbrinjavanje i pomoć žrtvama mina i njihovu reintegraciju u društvo, zagovaranje protiv mina i uništavanje uskladištenih zaliha mina. Obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina poziva države na kontinuirane napore, uz pomoć Ujedinjenih naroda i relevantnih organizacija, za razvoj nacionalnih kapaciteta protuminskog djelovanja.

Stanje na cestama:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Travnik-Donji Vakuf (Komar) Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.