Danas je 12. dan Ramazana, a vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 18:16h.

ć

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 46 pacijenata. Dva su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Kenan Dautović.

– Protekla 24h bila su mirna za službenike Policijske stanice Velika Kladuša.

– „Vatrogasci, također, nisu imali poziva za izlazak na teren“ – rekao nam je dežurni Subašić.

– Isporuka električne energije je stabilna. Nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

– Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

– Kao i svake godine, 22. marta obilježavamo Svjetski dan voda koji nas podsjeća na važnost pitke vode, očuvanja vode i promovisale prakse održivog upravljanja vodama. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa sigurnoj vodi, doku u Federaciji BiH dvadeset pet posto stanovnika nema pristup pitkoj vodi. Ovogodišnja tema obilježavanja je “Voda za mir”.

– Danas je 12. dan Ramazana, a vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 18:16h.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Uslovi za vožnju su povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po pretežno suhom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost. Ipak, vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

 

– Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskom. Slabih lokalnih pljuskova može biti i na području Hercegovine u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C.

– Opća slika će, uz povremeno izraženiju naoblaku, biti djelimično lošija u Bosni. U Hercegovini, osobito na krajnjem jugu, ugodnije, sa više vedrine. Toplije jutro u cijeloj zemlji, u odnosu na protekli period i umjereni porast temperatura u nastavku dana, povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Moguće su blaže meteopatske reakcije poput promjene raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije.