Danas oblačno sa pljuskovima i grmljavinom

vrijeme
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni.

 

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Prije podne je moguća grmljavina na području Hercegovine, a u drugom dijelu dana i u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni.

 

Kiša i narednih dana

U srijedu, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa prolaznom kišom dio prijepodneva. U Hercegovini tokom dana povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U četvrtak pljuskovi se prognoziraju na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. U većem dijelu Bosne djelomično vedro i bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

 

Biometeorološka prognoza

Slično kao i proteklog dana, uz lošije biometeorološke prilike. 

Povećana naoblaka i padavine, uz preovladavajuće južno strujanje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. 

Poželjno je reducirati aktivnosti.