Danas postepeno naoblačenje prije podne- većina padavina na području Krajine

.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nema prijavljenih.

Vatrogasci su imali mirna protekla 24h, rekao nam je dežurni Kapić.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 64 pacijenta. Jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ševal Mešanović i Mustafa Hodžić.

Na području općine Velika Kladuša elektronapajanje je stabilno.

Ugaženog snijega na kolovozu ovog jutra ima u višim predjelima zapadne Bosne. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Livno-Bosansko Grahovo.

Na ostalim dionicama saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog izrazito niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 Danas u Bosni postepeno naoblačenje prije podne. Uglavnom će padati snijeg, a u nizinama može padati i susnježica. Većina padavina je na području Krajine i centralne Bosne. U Hercegovini vedro prije podne. Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C.

Hladno vrijeme, izraženija naoblaka i povremene, slabije padavine, nepovoljno će djelovati na većinu populacije. Moguće su i cjelodnevne epizode negativnih temperatura u dijelu Bosne, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, te maksimalno reducirati boravak na otvorenom, naročito osjetljive grupe poput osoba sa ishemijskim i plućnim bolestima, starijih, trudnica i djece. Opću sliku će dodatno kvariti konstantno, povremeno jače sjeverno strujanje. Na jugu neznatno ugodnije, uz malo više temperature zraka.