Danas se očekuju velike gužve na granicama

Budući da je danas mnogima posljednji dan produženog prazničnog vikenda, pojačan promet vozila tokom dana očekujemo na svim dionicama, a posebno na graničnim prelazima.

Vozače savjetujemo da se na vrijeme informišu o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli duža čekanja.  

Vremenske prilike su povoljne, a skrećemo pažnju na uvećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju

Zbog praznika 1. maja, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Smanjen je obim sanacionih radova, zbog kojih dolazi do izmjena režima saobraćanja. Napominjemo da je na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, njeno poštivanje zakonski obavezno.

Zbog minerskih radova, danas u vremenu od 12 do 17 sati, dolazit će do povremenih 5 minutnih obustava saobraćaja na dionici M-4 Doboj-Tuzla, kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić zbog aktivnih klizišta.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Cazin-Velika Kladuša-granica sa R. Hrvatskom Zbog radova na sanaciji udarnih rupa, saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.