Danin hitno mora na operaciju kako ne bi ostao invalid

Maleni Danin Mehić iz Turbeta kod Travnika hitno treba pomoć dobrih ljudi kako bi mogao otići na operaciju u Beču, bez koje je u opasnosti da život provede u invalidskim kolicima.

Rođen je s kraćom lijevom nogom, u početku je razlika između lijeve i desne noge bila šest, a sada je čak 7,5 centimetara.

Na operaciju mora najdalje do novembra, jer nakon toga može biti kasno za bilo kakav zahvat. To nadalje vodi u opasnost od oštećenja kičme i drugog kuka, što, na kraju, može dovesti do trajne invalidnosti.

- Operacija je trebala biti u julu, ali nismo imali novac, pa je odgođena za oktobar, najdalje za novembar. Neophodno je oko 31.000 KM, a mi toliko nemamo. Znate kakve su kod nas plaće i kakav je standard. Da smo u prilici, podigli bismo kredit, ali ni to ne možemo. Iako teška srca, morali smo se obratiti dobrim ljudima za pomoć – kazala nam je jučer Daninova očajna majka Dušica.

Ističe da Danin mora biti podvrgnut operaciju prije nego što napuni tri godine.

- Poslije te operacije, kako garantuje doktor, sve bi bilo u redu. Danin ima dva problema, nedovoljno mu je razvijena čašica kuka i ima kraću butnu kost. Sada je prioritet kuk – pojašnjava Dušica.

Kako pomoći

Daninu se može pomoći pozivom na humanitarni broj 17006, čime se doniraju dvije KM. Broj je jedinstven za sve operatere. Pomoći se može i uplatama na račune Udruženja „Pomozi.ba“, i to: paypal1@pomozi.ba; za uplate iz BiH na račun kod „Intesa Sanpaolo banke“ broj 154-180-20085330-48, a za uplate iz inozemstva na „Intesa Sanpaolo banka“ BiH, SWIFT CODE:UPBKBA22, IBAN: BA39 1541802008533048, primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo, a svrha za Danina Mehića.