Davor Dragičević: Brzo će Tužilaštvo BiH preuzeti predmet ubistva moga sina Davida, tek tada možemo očekivati nešto

asd
Opet ponavljam Tužilaštvo RS ne vodi nikakvu istragu. U stvari vodi, ali to je sa ciljem zataškavanja ubistva Davida“, rekao je Dragičević

Davor Dragičević, otac ubijeniog Davida Dragičevića, pozdravio je akciju u kojoj su po nalogu Tužilaštva BiH uhapšene dvije osobe zbog ometanja istrage u vezi sa smrću Dženana Memića. Ističe da je ovo prvi i veliki pomak u istrazi, i nada se da će se državno tužilaštvo uključiti i u slučaj ubistva Davida Dragičevića.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine. Šest dana kasnije njegovo tijelo pronađeno je na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banjaluci. Prvobitna istraga tvrdila je da je smrt nastala utapanjem bez elemenata krivičnog djela. Tri mjeseca nakon toga banjalučko Okružno tužilaštvo donosi naredbu o sprovođenju istrage protiv N.N. lica zbog ubistva Davida Dragičevića. Istraga za sada nije otkrila počinioce.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka ističu da se u skladu sa zakonom sprovodi istraga protiv N.N. lica zbog krivičnog djela ubistva počinjenog na štetu Davida Dragičevića.

„Okružno javno tužilaštvo Banja Luka do sada je preduzelo brojne i odgovarajuće istražne radnje i dalje ih preduzima, kako bi se istraga u ovom krivičnom predmetu okončala otkrivanjem izvršilaca krivičnog djela i rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti pod kojima je predmetno krivično djelo izvršeno“.

Otac stradalog Davida Dragičevića, Davor, nije zadovoljan radom banjalučkog tužilaštva. Već dvije godine zahtjeva da predmet Dragičević preuzme Tužilaštvo BiH.

„Po mojim saznanjima vrlo brzo će Tužilaštvo preuzeti predmet ubistvo mog sina Davida i onda možemo očekivati neke konkretne korake. Opet ponavljam Tužilaštvo RS ne vodi nikakvu istragu. U stvari vodi, ali to je sa ciljem zataškavanja ubistva Davida“, rekao je Dragičević za BHRT.

Akciju Tužilaštva BiH u predmetu Memić pozdravila je i Grupa „Pravda za Davida“ iz Banjaluke. Nadaju se kako ovo neće biti samo predstava za javnost kakvih je do sada bilo.

„Jedan lijep dan kako za pravosuđe, kako za sve nas, za čitavo BH društvo. To jeste zasigurno jedan tračak nade“, istakao je Ozren Perduv iz grupe “Pravda za Davida”.

Advokat porodica Dragičević i Memić Ifet Feraget za BHRT je kazao da je bosanskohercegovačko društvo postalo talac nekolicine korumpiranih tužilaca, te da se mora napraviti istraga o istrazi kako bi bilo otkriveno šta je sve činjeno u pokušajima zataškavanja ova dva ubistva.

„Moramo se obračunati sa ljudima koji moramo otvoreno reći to su kriminalci koji rade u i za tužilaštvo. Dakle takvim ljudima nije mjesto u pravosuđu“, rekao je Feraget.