Davor Dragičević i Muriz Memić stigli u Predsjedništvo BiH na sastanak s Komšićem

Davor Dragičević i Muriz Memić, očevi tragično stradalih mladića Davida Dragičevića iz Banja Luke i Dženana Memića iz Sarajeva, stigli su u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine gdje će se sastati sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Porodice Memić i Dragičević zatražile su sastanak s Komšićem jer, kako su kazali, vjeruju novoizabranom članu Predsjedništva BiH.

Muriz Memić i Davor Dragičević poručili su uoči današnjeg sastanka kako nisu nacionalisti, da su Bosanci te da to vide i u Komšiću.

Podsjećamo, njih dvojica su početkom decembra u pratnji njihovog advokata Ifeta Ferageta održali sastanak u zgradi Delegacije Evropske unije sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za BiH Larsom Gunnarom Wigemarkom i ambasadorima zemalja članica EU u BiH. Oni su dobili podršku svih predstavnika zemalja Evropske unije u njihovoj borbi za pravdom i istinom. 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine također je pozvalo Muriza Memića da u ponedjeljak, 24. decembra, da svoj iskaz na okolnosti smrti njegovog sina. Državno tužilaštvo otvorilo je predmet o ovom ubistvu u augustu ove godine.