Davor Dragičević: Stajat ćemo na Trgu Krajine do 7. aprila, nakon toga nastupa tišina

Građani Banje Luke i grupe "Pravda za Davida" uprkos snijegu i hladnom vremenu i jučer su 263. put stajali na Trgu Krajine tražeći istinu o ubistvu mladića Davida Dragičevića. Njegov otac Davor poručio je kako će na skupu stajati do 7. aprila 2019. godine i da će nakon toga uslijediti tišina i promjena.

"Duram već devet mjeseci. Do 7. aprila neka institucije rade šta hoće, a ja vam garantujem da od tog dana u ovom gradu i državi ništa neće biti isto. Nećete me zaustaviti, oružje imam, a imam i srce", kazao je Davor okupljenima na Trgu.

Kazao je kako su bili dovoljno strpljivi i da institucije imaju dovoljno vremena da daju pravdu njemu, njegovoj porodici i Davidu.

"Nisam se rodio da stojim ovdje i u 50. godini tražim pravdu, da budem advokat, sudija, inspektor i da gledam ubice svog djeteta. Uradit ću najgori mogući scenarij 7. aprila, nakon toga nastupa tišina", kazao je Davor.

U međuvremenu, Slobodan Vasković je na svom blogu objavio kako je na Davida 18. marta bio organizovan "lov".

"Jasno je to nakon analize brojnih detalja videozapisa snimljenog nadzornim kamerama kafea 'City'. Nova činjenica je da David Dragičević, nakon što su ga dvije NN osobe presrele u vrhu Gospodske ulice, kod 'Office Shoes', potom grubo odgurnule i priklještile uz zid te radnje, ne odlazi u Gospodsku, kako to tvrde iz MUP-a RS i Tužilaštva. David Dragičević, jasno se to vidi s uvećanih i prečišćenih snimaka, u 2 sata 29 minuta i 30 sekundi, odlazi u Jevrejsku ulicu, a sa njim idu i NN osobe koje su ga presrele i priklještile uz zid", napisao je Vasković.

Dodao je kako je logično zaključiti da nije otišao dobrovoljno s njima, a da su te NN osobe prije presretanja Davida izašla iz Jevrejske ulice nakon svjetlosnih signala koje su im uputila dva nepoznata mladića koja sjede na klupi.