Davor Dragičević žestoko odgovorio advokatu Dušku Tomiću

Tomić je rekao da je došao do pouzdane informacije da je motiv tog ubistva "hakerski ulazak u jedan račun gdje je ogroman novac

Advokat Duško Tomić sinoć je u emisiji Izazovi BN TV da je David Dragičević ubijen.

Govoreći o istrazi, Tomić je rekao da je došao do pouzdane informacije da je motiv tog ubistva "hakerski ulazak u jedan račun gdje je ogroman novac".

Nedugo nakon što su objavljene tvrdnje advokata Tomića, na grupi Pravda za Davida oglasio se otac ubijenog banjalučkog mladića - Davor Dragičević, koji se trenutno nalazi u Austriji. Iz BiH je pobjegao nakon progona banjalučke policije i MUP-a RS, uz objašnjenje da strahuje da će ga "ubiti, baš kao što su ubili i njegovog Đakca (Davidov nadimak, op.pr.).

Davor nije štedio riječi, pa je Tomiću poručio da je "UDBA-ško đubre", koje je ponovo u akciji, "opet po zadatku koji su mu povjerili Burle (pogrdni nadimak za Milorada Dodika, op.pr.) i Zlukač (nadimak ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača), prenosi Radiosarajevo.ba.

Dragičević je otkrio i da je podnio disciplinsku prijavu protiv Tomića, ali i protiv Ante Nobila: "Zbog konstantnog iznošenja laži i neistina i iznošenja lažnih dokaza također je podnesena prijava i Hrvatskoj advokatskoj komori protiv još jednog UDBA-ša Ante Nobila."

"Koga su oni branili, neprijatelj mu nije trebao. Jedini advokat porodice Dragičević je Ifet Feraget", napisao je Davor.

Podsjećamo, porodicu ubijenog Davida Dragičevića u jednom trenutku je zastupao advokatski tim u kojem su bili Tomić, Nobilo i Feraget. Tomić i Nobilo su brzo istupili iz tima, dok Feraget i dalje stoji uz Davora, Suzanu i Pravdu za Davida.