Deaktivirana bomba koja je pronađena kod dvorane “Borik”

On je istakao da je srećna okolnost bila što su bombu pronašli radnici koji su prepoznali da je riječ o eksplozivnoj napravi, te koji su znali kako treba postupati u tim slučajevima

Tim Civilne zaštite Republike Srpske danas je u Banjoj Luci uklonio ručnu bombu, koja je zaostala iz posljednjeg rata.

Vođa Tima za uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava Duško Anikić rekao je Srni da je bomba “M-75” pronađena u travnjaku pored Sportske dvorane “Borik” na dubini od 10 do 15 centimetara.

Nije bilo nikakvih komplikacija, te sam bombu onesposobio za manje od 15 minuta, nakon čega je prebačena u Policijsku stanicu Lazarevo, dok ne bude transportovana na Manjaču na lokaciju predviđenu za uništavanje bombi i drugih eksplozivnih sredstava”, rekao je Anikić.

On je istakao da je srećna okolnost bila što su bombu pronašli radnici koji su prepoznali da je riječ o eksplozivnoj napravi, te koji su znali kako treba postupati u tim slučajevima, prenosi Fokus.

Sve bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva opasna su, ali je ovde srećna okolnost što su ljudi koji su pronašli ovu bombu znali šta treba uraditi sa njom, to jeste kako da je odlože i pozovu policiju, koja je obezbijedila mjesto do našeg dolaska”, rekao je Anikić.

Policijska uprava Banja Luka zaprimila je danas prijavu od izvođača radova da je pronađena eksplozivna naprava kod Sportskog centra “Borik”.