Decembar u Bosanskoj Krupi: Novogodišnji sajam, Zimske dječije radosti, Veče sevdaha, doček Nove godine (FOTO)

Decembar u Bosanskoj Krupi, kao i svih prethodnih godina, bit će jedan od najispunjenijih i najzanimljivijih mjeseci. Praznično ozračje upotpunit će tradicionalni događaji poput Novogodišnjeg sajma, Večeri sevdaha, dočeka Nove godine, a po prvi put bit će održane i Zimske dječije radosti. Sve ove manifestacije planirane su za drugu polovinu mjeseca.

Među njima je svakako već prepoznatljivi Novogodišnji sajam koji počinje 20. decembra. Osmi po redu sajam trajat će osam dana, a bit će održan u poslovnom prostoru u ulici Patriotske lige, kao i prethodnih godina. Sudeći prema dosadašnjim prijavama, okupit će vrlo značajan broj izlagača iz cijelog Unsko-sanskog kantona i nekoliko većih bh. gradova.

Na sajamskim štandovima posjetioci će moći pronaći prehrambene, biljne i ljekovite proizvode, kolače, ručne radove, umjetničke slike, odijevne predmete, dječije igračke, božićne i novogodišnje ukrase, cvijeće. Javni poziv za učešće na sajmu otvoren je do 14. decembra. Sve potrebne informacije zainteresirani mogu dobiti u Centru za kulturu, obrazovanje i informisanje putem telefona 037/471-693 ili mail-a: centarzakulturu.bk@gmail.com

Ove godine po prvi put bit će održane i Zimske dječije radosti. Kićenje jelke ispred prostora u kojem se održava Novogodišnji sajam, besplatna vožnja kočijom za sve mališane, zabavni program i druženje gdje će se služiti topli napici, samo su neki sadržaji manifestacije koja se održava 21. decembra a čiji su organizatori javne ustanove Dječije obdanište i Centar za kulturu.

Već 11. po redu Veče sevdaha održat će se 27. decembra u bosanskokrupskom Domu kulture. I ovaj put uz profesionalnu pratnju domaćih muzičara, grupe Linija života, najljepše izvorne pjesme naših krajeva izvodit će većinom Krupljani, ali i dragi gosti iz drugih gradova zemlje i inostranstva.

Kao kruna svih dešavanja, kako u decembru tako i u cijeloj godini, jeste doček i proslava Nove godine. Zajednička zabava pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa i načelnika Armina Halitovića bit će održana na šetalištu u ulici Patriotske lige. Sve prisutne od 22.00 sata zabavljat će „FAH band“.

Slavlje i zabava za mališane počinje u toku dana, u 15.00 sati. Uz druženje, nastupe talentovanih dječaka i djevojčica, najmlađim Krupljanima Djeda Mraz će podijeliti novogodišnje paketiće koje obezbjeđuju Općina i sponzori.

Sve decembarske manifestacije i ove su godine u organizaciji Općine Bosanska Krupa i Centra za kulturu, obrazovanje i infomisanje