Dejanu Ljubojeviću određen pritvor zbog ubistva Aleksandra Vukovića

.
Nožem mu zadao više uboda u predjelu vrata, grudnog koša, stomaka i lijeve ruke

Okružni sud u Bijeljini odredio je jednomjesečni pritvor za Dejana Ljubojevića (23) iz Bijeljine zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u Međašima 6. oktobra, oko 2.10 sati, kada je nožem zadao više udaraca Aleksandru Vukoviću (29).

Okružni javni tužilac predložio je, kako je navedeno u obrazloženju sudskog rješenja, određivanje pritvora s obzirom na to da je u dosadašnjem toku postupka neosporno utvrđeno da je osumnjičeni Dejan. LJ. počinio navedeno krivično djelo, tako što je 6. oktobra, oko 2.10 sati, u Međašima, ispred seoske prodavnice, u uračunljivom stanju, svjestan svoga djela, zbog međusobnih nesuglasica, u namjeri da liši života Aleksandra Vukovića, poslao Vukoviću telefonsku poruku putem aplikacije “Telegram” i dogovorio se sa Vukovićem da se sastanu u Međašima i da riješe međusobne nesuglasice.

Dejan LJ. je iz svoje kuće ponio kuhinjski nož oštrice od deset do 15 centimetara, te se dovezao automobilom Škoda fabija u Međaše na dogovoreno mjesto. U automobilu su s njim još bili T.S. i N.Z. – M., obojica iz Bijeljine. Kada se nesretni Aleksandar Vuković dovezao automobilom Golf 5 na dogovoreno mjesto, nakon što je izašao iz automobila, Dejan Lj. mu je prišao i nožem mu zadao više uboda u predjelu vrata, grudnog koša, stomaka i lijeve ruke, nakon čega je ponovo sjeo u svoj automobil i udaljio se u pravcu Bijeljine. 

Prilikom vožnje iz automobila je izbacio nož. Teško povrijeđeni Vuković telefonom je prvo pozvao svoga prijatelja S.N., saopštivši mu da ga je Dejan Lj. izbo nožem i da zove Hitnu pomoć. Nakon toga povrijeđeni Vuković pozvao je i Policijsku stanicu Bijeljina i dežurnom operativnom saopštio je da ga je D.LJ. izbo nožem i da mu je potrebna pomoć. Nakon što je policija stigla na mjesto događaja, kao i ekipa Hitne pomoći, odmah je prevezen u bijeljinsku bolnicu, ali je usljed zadobijenih povreda izdahnuo oko 3.40 sati toga jutra. Napadač na Vukovića, Dejan Lj. uhapšen je oko 6.25 sati u Sremskoj ulici u Bijeljini. LJ.LJ.