Demant tvrdnje da je Admir Sović, počinilac svirepog zločina, pohađao Medresu u Cazinu

Admir Sović (37) u bihaćkom naselju Mali Lug ubio je djecu od dvije, pet i sedam godina, a potom je i sebi oduzeo život, potvrđeno je i iz MUP-a USK-a nakon okončanog uviđaja. O ovom stravičnom zločinu u Krajini pišu svi mediji, pa se u pojedinima pojavila i informacija da je Admir Sović bio učenik Medrese "Džemaluddin ef. Čaušević" iz Cazina, što su iz ove obrazovne institucije demantirali. Njihov demantij prenosimo u nastavku:

Žalosti činjenica da pojedinci, pa i pojedini mediji koriste mogućnost da i u užasima koji se događaju traže priliku da budu što senzacionalniji radi vlastite promidžbe, a možda i zbog želje da iskažu vlastitu mržnju prema Islamu i svemu onome što je islamsko.

U tragediji koja se jučer desila u Bihaću gotovo svi elektronski mediji ističu da je počinilac ovog gnusnog djela, ubica svoje vlastite djece, pohađao i završio Medresu “Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu. 

Odgovorno tvrdimo da Admir Sović, nije ni upisao, niti pohađao,  a kamoli završio Cazinsku medresu. 

Kao ljudi i kao vjernici šokirani smo ovim činom. Dignuti ruku na vlastito dijete i na ovako svirep način mu oduzeti život  može jedino neko ko nije pri zdravoj pameti, a ne neko ko za sebe tvrdi da ima vjere u prsima.