Demokratska fronta: Vrati pare Fadile!

Home

Demokratska fronta: Vrati pare Fadile!


Demokratska Fronta poziva federalnog premijera Novalić Fadila da vrati 150.000 KM državnih para koje je dao svom drugu, poslovnom partneru i savjetniku Zijadu Tvrtkoviću za otvaranje fantomskog ureda u Njemačkoj.

Kako su već objavili pojedini mediji, Vlada F BiH je svojom odlukom broj: 914/17 od 29.6.2017. odobrila isplatu sredstava na račun Privredne komore FBiH za sufinansiranje projekta Razvoj automobilske industrije u BiH, u iznosu od 150 hiljada km, a koju potpisuje “prijatelj” Novalić Fadil.

Vjerovatno bi sve prošlo nezapaženo da se nije oglasio predsjednik Privredne komore F BiH Marko Šantic, koji kaže:

“O zahtjevu za sufinansiranje projekta Razvoj automobilske industrije temeljem kojeg Vlada FBiH dodjeljuje sredstva Komori iz posebnog fonda kod Razvojne banke, u iznosu od 150 hiljada km, NISAM BIO UPOZNAT prije primitka odluke Vlade”.

Šantić dalje navodi da u Statutu Komore i Zakonu o komorama FBiH ne postoji uporište za osnivanje bilo kakvog biroa u inostranstvu.

Stoga nije jasno na osnovu kojih je akata premijer Novalić odlučio da odobri 150 hiljada maraka za potrebe rada fiktivnog biroa u Frankfurtu.

Mišljenja smo da je generalno dobra ljudska osobina njegovanje i održavanje prijateljskih odnosa, uključujući i odnose izmedju Novalic Fadila i Tvrtkovic Zijada, s tim što se davanje 150.000 KM državnog novca za otvaranje neobjašnjivih i nepostojećih ureda svom “prijatelju” zove drugačije i zalazi u oblast krivičnog zakonodavstva.

Zato, gospodine Novaliću, “prijatelju” Fadile, vrati 150.000 km ili nam barem objasni da griješimo i da te neosnovano, javno, prozivamo, stoji u saopštenju Demokratske fronte.

 

 

Tagovi
Objavio: Pet, 14/07/2017 - 13:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top