Deponija Uborak je ogledalo vlasti SDA – HDZ

Reakcija zastupnika NB-a Amera Obradovića

Zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije BiH Amer Obradović reagovao je povodom dešavanja na Deponiji Uborak pored Mostara, gdje su građani uz primjenu sile rastjerani, te je bilo povrijeđenih, djelovala je i Hitna pomoć.

            ''Za ovo haotično stanje odgovorna je vlast SDA i HDZ-a BiH koje drže Mostar u potpunoj demokratskoj blokadi. Građani jedino mogu protestovati i to čine s punim pravom. Također, s pravom i blokiraju deponiju jer od 4. decembra 2019. godine ovoj deponji je istekla okolišna dozvola.

Umjesto da Federalna uprava za inspekcijske poslove uradi ono što je posao, ona zapečati deponiju jer joj je to zakonska obaveza, vlasti HDZ BiH i SDA na građane šalju policiju. Apsolutno podržavam stavove građana i organzacija koje se bore protiv ove nelegalne deponije – i u Parlamentu FBiH biću njihov glas. Zna se da je u Gradu Mostaru na vlasti HDZ i SDA, tako je i u HNK, u Federaciji i na nivou države Bosne i Hercegovine.

Oni drže sve konce i oni i niko drugi su odgovorni za haos u Mostaru – u Parlamentu FBiH su blokirali pokušaj da se pitanje deponije počne riješavati. Ova nelegalna deponija je samo simbol i ogledalo njihove po narod i građane kontaminirane vlasti'' izjavio je Amer Obradović, poslanik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH. 

 

Press služba NB-a