Desetogodišnja djevojčica iz Bihaća spašena od utapanja

Nevrijeme koje je bilo praćeno jakim vjetrom, obilnom kišom i udarima munja zahvatilo je prije dva dana Grad Bihać.

U naselju Vrsta, Grad Bihać uslijed obilnih padavina na lokalitetu u blizini Kamenice, zaseok Muhina Vrba, je u jednom momentu bilo pod vodom koja je u posljednjih sat vremena narasla preko metar pri čemu su blokirana mnoga domaćinstva.

Na lice mjesta su stigli policijski službenici MUP-a USK-a Bihać, te pripadnici JP za podršku sa opremom za spašavanje. Pripadnici JP za podršku su tokom intervencije uspjeli da iz nabujalog muljevitog potoka izvuku i spase desetogodišnju djevojčicu, koja je u pokušaju da sa majkom pobjegne iz kuće prije dolaska vodene bujice, upala u vodu koja ju je odvukla i ista se uspjela svojim rukama držati za grane, a ista je do dolaska policijskih službenika bila na izmaku snaga, dok se održavala na površini vode, saopćeno je na stranici MUP-a USK-a.

Nakon što su pripadnici JP za podršku MUP-a USK-a Bihać, zajedno sa građanima spasili djevojčicu iz nabujalog potoka ista je prevezena u KB Dr. I.Ljubijankić u Bihaću gdje joj je pružena neophodna medicinska pomoć. Nakon što su uspješno spasili desetogodišnju djevojčicu iz nabujalog potoka u naselju Muhina vrba, Grad Bihać pripadnici JP za podršku MUP-a USK-a Bihać uz pomoć nekolicine građana koji su se zatekli na licu mjesta su intervenirali i kod spašavanja 3 (tri) putnika iz kombi vozila koje se kretalo naseljem Turija, Grad Bihać kojeg je odnijela vodena bujica i smirenošću te požrtvovanjem policijskih službenika i građana koji su bili u neposrednoj blizini događaja lica su evakuirana iz vozila kojeg je vodena bujica nekontrolirano nosila sa ceste.