Detalji napada na maloljetnike: Siledžiji zasmetala igra laserom, djevojci (17) se bore za život

č
Maloljetnica zbog teških povreda glave završila na Klinici za neurohirurgiju

Kako portal “Avaza” saznaje od izvora bliskog istrazi, nasilnik A. P. (42) koji je u četvrtak navečer brutalno pretukao dvoje maloljetnika i ranije je prijavljivan za nanošenje teških povreda.

Stravičan događaj u kojem je napadnuto dvoje mladih desio se u četvrtak oko 21 sat.

Nije ih poznavao

Dvoje 17-godišnjaka, mladić i djevojka, družili su se ispred jedne garaže u ulici Tina Ujevića, općina centar Sarajevo.

U svojoj nevinoj igri koristili su laser, nesvjesni da bi zbog toga mogli biti napadnuti, a kamoli da im zbog toga može biti ugrožen život.

Siledžija A. P. koji živi u jednoj zgradi u ulici Tina Ujevića, dao je sebi za pravo da brutalno napadne djecu koju nije ni poznavao.

- Policiji je rekao da mu je zasmetao laser. Tukao ih je rukama - kazao je za portal "Avaza" izvor iz istrage.

U napadu siledžije teže je prošla 17-godišnjakinja.

Ona je hitno prevezena u Klinički centar u Sarajevu (KCUS), gdje je utvrđeno da je zadobila povrede glave opasne po život.

Maloljetnica je prebačena na Kliniku za neurohirurgiju, i kako saznajemo, u teškom je stanju.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da su pripadnici Policijske uprave Centar Sarajevo noćas u 02:00 sata uhapsili  A. P. (42) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda (član 172. stav 3. KZ FBiH).

Inspektori MUP-a preuzeli istragu

- Osumnjičeni je prethodnog dana u 21:05 sati u ulici Tina Ujevića, općina Centar Sarajevo, fizički napao dva maloljetna lica kojom prilikom je jedno zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život i na UKC u Sarajevu je zadržano na daljem liječenju, dok je drugo lakše povrijeđeno - navedeno je iz MUP-a KS.

Kako „Avaz“ saznaje, istragu u ovom slučaj preuzeli su inspektori Odjela za krvne i seksualne delikte MUP-a Kantona Sarajevo.