Detalji stravične nesreće na A3 u kojoj je poginula žena: Autobus naletio na vozilo i gurnuo ga pod kamion

nesreća
Jučer je u poslijepodnevnim satima na autocesti A3 došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je poginula žena. Policija je odradila cjelodnevni uviđaj, a jutros su objavili detalje.

 

Jučer oko 14.25 sati (56 km + 500 m), 52-godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je autobusom njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se južnim kolnikom autoceste A3, desnom saobraćajnom trakom u smjeru istoka – piše policija.

Dolaskom do 56 km i 500 metara autobus nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, atmosferskim prilikama (magla) te gustoći saobraćaja (kolona vozila) iz kojeg razloga nije pravovremeno zaustavio vozilo te je naletio na teretni automobil marke Volkswagen Caddy zagrebačkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljala 44-godišnjakinja, a koja se kretala istom saobraćajnom trakom usporeno u koloni vozila – stoji u saopćenju.

Kako su napisali, od udarca je Volkswagen potisnut pod Mercedesov kamion kojim je upravljao 49-godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine, a kretao se istom saobraćajnom trakom.

U saobraćajnoj nesreći, smrtno je stradala 73-godišnja putnica iz VW, a vozačica je teško povrijeđena, a ljekarska pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava – piše policija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje saobraćajne nesreće iz čl. 227 stavak 2 i 6, 52-godišnji vozač je uhapšen i priveden na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom tužilaštvu – piše policija.