Detalji stravične nesreće u Hrvatskoj: Poginuli radnici(1992. i 1979.), vozač kamiona koji je naletio na njih je državljanin BiH

.
Dvojica radnika Hrvatskih autocesta poginula su jutros u saobraćajnoj nesreći na autocesti Rijeka-Zagreb u smjeru glavnoga grada Hrvatske, između Ravne Gore i Vrbovskog. Kamion je naletio na njih i na vozilo za ophodnju koje je bilo u zaustavnoj traci i propisno obilježeno.

 

Kamionom koji je naletio na radnike HAC-a upravljao je državljanin Bosne i Hercegovine u dobi od 64 godine. On je zadržan u riječkom Kliničkom bolničkom centru na liječenju, no zasad nije poznato o kakvim se povredama radi. No prema nekim informacijama, za koje još nema potvrde, u međuvremenu je otpušten i priveden u policijsku stanicu.

Praksa je takva da po završetku istražnih radnji osumnjičenik biva priveden u nadležno državno odvjetništvo, koje onda odlučuje o istražnom zatvoru. S obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, vjerovatno će mu nakon što bude pušten iz bolnice biti određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od bijega.

Alkotest vozača kamiona navodno je pokazao 0.0 promila.

Javili su da je kamion kojim je izazvana teška nesreća u vlasništvu firme iz Siska.

Jedan radnik pukom srećom izbjegao je nalet kamiona i nepovrijeđen je u nesreći. No dva radnika kamion je udario i na mjestu su poginuli.

Oba radnika bila su u prvoj polovici života. Jedan je rođen 1992., a drugi 1979. godine. Živjeli su u obližnjim mjestima u Gorskom kotaru. U naletu kamiona ophodarsko vozilo završilo je na boku, na travnatoj površini uz autocestu.

Saobračaj dionicom između čvora Ravna Gora i Vrbovsko do 12 sati bio je u potpunosti u prekidu. Normaliziran je tek u kasnijim popodnevnim satima.

- Uviđaj je dovršen, slijedi nam kriminalističko istraživanje. Kako su izvidi tajni, ne mogu vam dati druge podatke. Ne mogu vam reći šta je s vozačem, međutim po dovršenom kriminalističkom istraživanju pretpostavljam da će uslijediti krivična prijava policijske uprave prema Državnom odvjetništvu, a zatim i istraga Državnog odvjetništva - rekla je Sonja Jazbec, zamjenica općinske državne odvjetnice u Rijeci.

Policija se još nije oglasila s uzrokom i detaljima nesreće. Nakon uviđaja ostaje još analiza tahografa, ali i nadzornih kamera HAC-a.