Detalji tragedije na Krku: Poginuli mladići bili su maturanti, vraćali su se iz trgovine

Krk
U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 6. aprila, poslije 19:00 na ulazu u mjesto Stara Baška na otoku Krku smrtno su stradala dva hrvatska državljanina, mladići od 18 godina, objavila je jutros policija.

 

Na mjestu prometne nesreće obavljen je očevid, kojim je utvrđeno da je osobno vozilo marke Volkswagen i riječkih registracijskih oznaka po izlasku iz oštrog i nepreglednog zavoja, uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, prešlo na suprotnu stranu kolnika, izletjelo izvan ruba kolnika i sletjelo u provaliju dubine između 60 i 70 metara, objavljeno je.

U navedenom vozilu nalazila su se spomenuta dvojica mladića, koji su smrtno stradali na mjestu prometne nesreće, i djevojka koja je radi pružanja liječničke pomoći prevezena u KBC Rijeka, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Kako saznajemo, poginuli su maturanti iz Kastva i s Kantride. Njihova vršnjakinja zadobila je teške ozlijede, ali nije u životnoj opasnosti. Mladići i djevojka su se navodno družili tijekom uskrsnih praznika s prijateljima u obiteljskoj kući djeda jednog svojeg vršnjaka u Staroj Baški te su u jednom trenutku otišli nešto kupiti u trgovinu, a nesreća se dogodila pri povratku u naselje.

Riječ je o prilično teškoj dionici koja je, uz to, slabo osvijetljena. Uslijed udarca i brzine, automobil se odbio te je sletio u provaliju, zaustavivši se, nakon višestrukih prevrtanja, na stijenama, nekih 70-80 metara od ceste. Svi su tijekom prevrtanja ispali iz vozila, a djevojka je ostala pri svijesti te je zvala hitnu pomoć.