DF: Izetbegović da kaže građanima u čije ime Čoviću daje treći entitet

Home

DF: Izetbegović da kaže građanima u čije ime Čoviću daje treći entitet


Demokratska fronta oglasila se saopćenjem za javnost nakon izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je spreman podržati Hrvate da dobiju legitimne predstavnike kada prestanu priče o podjelama BiH.


Saopćenje Demokratske fronte prenosimo u cijelosti:

"Nakon jučerašnjeg predsjedničkog okupljanja u Mostaru,uz to što smo saznali da su za večeru jeli lubin i pili 'rujnoga vina', građani ove zemlje od „prvog u Bošnjaka“ i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, morali bi dobiti odgovor na dosta kontrardiktorne (po običaju), ali i opasne izjave oko mogućih novih ustupaka Draganu Čoviću.

Šta znače ove riječi:'Na pitanje šta će konkretno uraditi kako bi se poboljšala situacija u regiji, Izetbegović ističe da se od Bošnjaka očekuje da pomognu Hrvatima u BiH da dobiju svoje autentične (čitaj:Čovićeve) predstavnike u vlasti.'

"Ja sam im kazao šta je preduslov s moje strane,a to je da ne postoji nikakva priča o podjelama ili nekim novim entitetima ili referendumima",poručio je Izetbegović.

Nakon ovih riječi, gospodin Izetbegović dužan je, ali baš javno, pojasniti:

Da li 'nepostojanje priče' znači nastavak tajnih dogovora oko trećeg entiteta,kako su i do sada običavali raditi on i Čović?

Kako spojiti nespojivo: autentične(Čovićeve) Hrvate u vlasti na svim nivoima pri sadašnjoj organizaciji Federacije BiH, dakle bez 'trećeg'?

Hoće li građani ove zemlje,jednom za sva vremena,dobiti odgovor na pitanje: Ko je od njih (građana) autentični predstavnik Srba,Hrvata i Bošnjaka?

I na kraju, a može i na početku svih pitanja:Odakle gospodinu Izetbegoviću pravo na 'tapiju' zvanu BiH ili Federacija BiH? Osim ako zaista već nije 'legao na rudu' i prihvatio 'fildžan begovat' u kojem će on i uzak krug ljudi i porodica bliskih njemu biti begovi.

Očekujemo, s toga, hitno i jasno pojašnjenje ovih Izetbegovićevih riječi. Ako može, da nam to kaže na vakat i istinito, da se ne ponovi slučaj revizija presude", stoji u saopćenju.

 

(Izvor: Klix.ba)

Tagovi
Objavio: Tue, 04/04/2017 - 12:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top