DF-ovoj zastupnici Suzani Galić-Franjka Parlament FBiH isplatio 800 KM za put u Bleiburg

Zastupnici Demokratske fronte (DF) u Parlamentu FBiH Suzani Galić-Franjka je 2015. godine iz blagajne isplaćeno 800 KM za put u Bleiburg, za vrijeme obilježavanja godišnjice stradanja ustaških i domobranskih jedinica vojske NDH.

Suzani Galić-Franjka, nositeljici liste DF-a u Livanjskom kantonu na Općim izborima 2018. godine, plaćena je dnevnica, prijevoz i smještaj u Bleiburgu, a na pregledu putnih troškova se njeno ime nalazi zajedno sa imenima zastupnika iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) Slavicom Josipović, Mladenom Boškovićem i ostalima.
 



Predsjednik DF-a Željko Komšić potvrdio je za Klix.ba da je tačna informacija da je Suzana Galić-Franjka bila u Bleiburgu, ali nije bio voljan da to komentariše budući da nije upoznat sa detaljima.

No, detalji se nalaze u pregledu putnih troškova isplaćenih iz blagajne Parlamenta Federacije BiH, gdje se navodi da je Suzana Galić-Franjka boravila u Bleiburgu od 15. do 18. maja 2015. godine, u vrijeme kada se obilježava godišnjica okarakterisana kao najveći fašistički skup u Evropi.