Dijete se otrovalo Čokolinom: “Prelijepili su rok trajanja”

.
O slučaju se oglasio i Konzum

 

Dijete je nakon što je pojelo žitnu kašicu Čokolino počelo nekontrolirano povraćati te završilo na Hitnoj.

Dijete u Splitu završilo je u bolnici s dijagnozom trovanja hranom nakon što je pojelo obrok spravljen od Čokolina kojemu je istekao rok trajanja. Proizvod je kupljen u trgovini Konzuma na istoku grada, gdje živi mnogo mladih obitelji s malom djecom i među kojima je taj slučaj posljednjih dana glavna tema.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, sporno pakiranje Čokolina od 200 grama na polici trgovine stajalo je iako je rok valjanosti istekao još u 3 mjesecu 2024. Dijete je proizvod pojelo nekoliko dana nakon što je kupljen početkom 6 mjeseca.

Članovi obitelji djeteta, koje je zbog nekontroliranog povraćanja završilo na Hitnoj, sve su prijavili Državnom inspektoratu.

Na teren je izišla i Sanitarna inspekcija te pronašla još kutija istog proizvoda kojemu je istekao rok, a koje su stajale među ispravnim proizvodima s novijim datumom proizvodnje.

O slučaju se oglasio i Konzum. Iz trgovačkog lanca izrazili su žaljenje te poručili da, iako imaju propisane procedure i procese rada, “zbog ljudske pogreške u iznimnim se situacijama može dogoditi da se proizvodi ne povuku s polica na vrijeme”.