Diler iz Konjica iza rešetaka: Tokom pretresa pronađeni heroin, kokain i spid

.
Također je pronađen plinski pištolj marke „Ekol Firet Magnum“ i 50 komada municije

 

Općinski sud u Konjicu je, kako saznajemo, odredio pritvor H.Č. (32) kojeg su pripadnici Odjela kriminalističke policije PU Konjic uhapsili u petak zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo iz čl. 238. st. 1. „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ KZ FBiH.

Kako su danas potvrdili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Konjic, Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK, kao i PS Konjic su, postupajući po provođenju operativnog plana „Borba protiv zloupotrebe opojnih droga“ i po naredbi Općinskog suda u Konjicu, izvršili su pretres stana, pratećih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni.

- Prilikom pretresa kod osumnjičenog je pronađeno 220,26 grama praškaste tvari koja asocira na heroin, 60,13 grama bijele praškaste tvari koja asocira na kokain, 391,39 grama praškaste tvari koja asocira na speed. Također je pronađen plinski pištolj marke „Ekol Firet Magnum“ i 50 komada municije, digitalna vaga, vakumirka, PVC vrećice za vakumiranje i mobilni telefon -naveli su iz MUP-a HNK.

Foto: MUP HNK