Bišćanin Dinko Abdić "uhvatio" Alžirca u porodičnoj kući: Policija uputila zahtjev za protjerivanje

Bišćanin, Dinko Abdić sinoć je na društvenoj mreži Facebook objavio status u kojem tvrdi kako mu je migrant ušao u porodičnu kuću, u Jablanskoj ulici u Bihaću.

Prema Abdićevim riječima, migrant je ušao u kuću dok je on bio u radionici, a zatim pokušao ući u dnevni boravak. Abdićeve navode sa društvene mreže provjerili smo jutros i u MUP-u USK-a. 

Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK-a, za USKinfo.ba je potvrdio da se desila intervencija policije u ovom slučaju. Poziv je zaprimljen u 00:20 sati, upućena patrola na lice mjesta koja je po dolasku, zatekla lice iz Alžira, rođeno 1991. godine u hodniku porodične kuće Dinka Abdića.

Policija je evidentirala prekršaj, te obavijestila tužioca Općinskog suda u Bihaću. Lice je privedeno, ali s obzirom da nema prijavljen smještaj u USK-a, niti je evidentiran u prihvatnom centru BIRA, oni su ga na dalje postupanje predali Službi za poslove sa strancima, čija je to i nadležnost.

Također, MUP USK je prema Službi za poslove sa strancima uputio Zahtjev za protjerivanje ovog lica iz Unsko-sanskog kantona. 

Policija je još ovom prilikom navela i da kod uhapšenog nije pronađeno nikakvo oružje i predmeti koji se nabrajaju u objavi na društvenoj mreži.