Direktor cazinske firme: Digitalni biznis doživio procvat u doba korone

Firma
Ova godina je peta zaredom da je firma Titans svrstana u sami vrh bonitetno pouzdanih kompanija u BiH, što je posebna satisfakcija za njihov vrijedni tim.

Ova poslovna godina za firmu Titans počela je bolje od prethodne, a ni pandemija koronavirusa nije uticala na njihovo poslovanje, te, kako nam je kazao direktor ove firme Sanel Delić, „digitalni biznis ne samo da nije oštećen nego je doslovno doživio procvat u doba korone“.

Kaže kako je broj online prodaja povećan u mnogim nišama za njihove partnere i klijente.

Rad za inozemno tržište

„Razlog može biti i to što je najbogatije tržište – SAD koronu osjetilo tek kasnije pa je moguće da slabiji rezultati budu u ovom i narednim mjesecima. To ostaje da vidimo. Činjenica je da je digitalno poslovanje najmanje ili nikako osjetilo koronu i njene negativne efekte“, kaže Delić.

Image
Posao

Kompanija, pojasnio je, pruža kompletan set usluga koje su jednoj kompaniji potrebne za uspješno i efikasno digitalno poslovanje.

"Nas kompanije traže onog momenta kada se nađu pred izazovima i problemima kako da povećaju broj online prodaja, kako da zauzmu top pozicije na Google za ključne riječi za njihove poslovanje, kako da dođu do novih klijenata ili kupaca, kako da povećaju povrat uloženog sa svojim digitalnim kampanjama, kako da izgrade uspješnu-profitabilnu online kampanju za vaš proizvod ili uslugu, kako da efikasno prodaju svoje usluge i proizvode širom svijeta i još mnogo toga kada je riječ o digitalnom poslovanju“, istakao je, te dodao kako se 90 posto njihovog poslovanja odnosi na inozemsko tržište: SAD, Kanadu, Ujedinjeno Kraljevstvo, te zemlje EU.

Poslovanjem i u prethodnoj godini Delić je veoma zadovoljan, jer su poslovni rezultati pratili godine prije.

Međutim, ova godina je peta zaredom da su svrstani u sami vrh bonitetno pouzdanih kompanija u BiH, što je posebna satisfakcija za vrijedni tim Titansa.

„Naše projekte na stranim tržištima ostvarujemo po planu i konstantno radimo na novim projektima, a ono što bismo voljeli da nađemo je nekoliko uspješnih kompanija u BiH koje imaju svoj brend, svoje originalne proizvode ili usluge koje žele da ponude svijetu i žele da izgrade profitabilne online kampanje“, kazao je Delić.

Problem naplate

Kada je u pitanju poslovanja u digitalnom svijetu, Delić kaže kako je bh. tržište tek u počecima, kada ga uporedi sa naprednim tržištima zapada.

„Ono što je najveća razlika, bar za nas, je sigurna naplata svojih usluga. Nije nam se desilo u ovih desetak godina niti jednom do sada da smo imali problem sa nekom od kompanija sa kojima radimo po pitanju naplate, dok znamo da je to u našoj zemlji jedan od glavnih problema poslovanja“, istakao je, te dodao da BiH ima veoma pametne i talentovane mlade ljude kojima samo treba prilika i iskustvo da izgrade svoje znanje i vještine.

Firma Titans ima i certifikat bonitetne pouzdanosti, a Delić kaže kako im je to izuzetno važno upravo zbog problema koje je pomenuo ranije.

„Ono što sam primjetio jeste da kompanije gledaju na to posljednjih godina sve više i više i naravno da je to jedan od nekoliko ključnih razloga da lakše dogovorite neki posao“, poručio je.

 

Image
Posao