Direktor škole ispred koje je pretučen djed: Neki od učenika su svjedočili događaju

.
Fizički napad u kojem je pretučen 65-godišnji djed učenika OŠ Miladije dogodio se naočigled brojne djece koja su se u tom trenutku zatekla u školskom dvorištu

 

U dvorištu Osnovne škole Miladije u Tuzli pretučen je djed koji je došao po dijete. Prema nezvaničnim informacijama, napao ga je lokalni nakoman, te pretukao pred djecom.

Fizički napad u kojem je pretučen 65-godišnji djed učenika OŠ Miladije dogodio se naočigled brojne djece koja su se u tom trenutku zatekla u školskom dvorištu.

O navedenom slučaju se oglasio i direktor škole:

- Danas, dana 26.9.2023. godine na ulici ispred školskog dvorišta došlo je do fizičkog sukoba dvije odrasle osobe. U tom periodu je bio kraj nastave za učenike nižih razreda, te su neki od njih, zajedno sa njihovim roditeljima svjedočili tom događaju. Na mjesto događaja je došla policijska patrola koja je preuzela dalje radnje vezano za ovaj slučaj, kazao je Igor Hudić, direktor OŠ Miladije.

Iz Uprave policije MUP -a TK potvrđeno je da je oko 11.45 sati PU Tuzla/PS Zapad zaprimila prijavu da je istog dana u Tuzli u ulici Hasana Kikića (u blizini osnovne škole) nepoznata osoba fizički napala S.A. (rođen 1958.godine) nanijevši mu povrede zbog kojih je upućen u SHMP Doma zdravlja Tuzla.

- Nakon zaprimanja prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Tuzla/PS Zapad koji su poduzeli potrebne mjere i radnje, te pronašli i identifikovali lice koje se najvjerovatnije dovodi u vezu sa navedenim događajem. O događaju će u zakonski predviđenom roku biti obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojima se desio navedeni događaj, navodi se u saopćenju Uprave policije MUP -a TK.