Direktor UKC-a prijetio građanima da se neće liječiti ukoliko ne glasaju za Dodika? - Đajić: Nisam nikoga ucjenjivao

dr
Ukoliko ne glasate za Gligorića, ne zovite me više za bilo šta u vezi sa liječenjem na UKC-u, navodno je rekao Đajić na predizbornom skupu SNSD-a u Čelincu

 

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS-a Vlado Đajić mještanima Čelinca je, piše portal BN televizije, poručio da neće moći da se liječe u UKC-u RS-a ukoliko ne budu glasali za SNSD na predstojećim lokalnim izborima.


Kandidat SNSD-a za prvog čovjeka Čelinca, umjesto aktuelnog načelnika Momčila Zeljkovića, zvanično je šef čelinačkog SNSD-a Vlado Gligorić. Đajić se, kako javlja BN, u rodnom Čelincu simpatizerima stranke obratio u Dodikovom maniru:
- Ukoliko ne glasate za Gligorića, ne zovite me više za bilo šta u vezi sa liječenjem na UKC-u, navodno je rekao Đajić.
Đajić je ovim činom, prema riječima ogorčenih stanovnika, prešao sve granice, gazeći principe humanosti i profesionalnosti za koje se navodno zalaže. Mještani Čelinca ističu da je ovo velika sramota i šamar za sve poštene ljude.
Đajić, sa druge strane, za Oslobođenje kaže da navodi BN televizije nisu tačni i da njemu nikada ne bi palo na pamet da izjave ono što mu pripisuje BNTV.


- To je smiješno, glupo, jadno i naravno netačno. Ja sam najveći humanista u regionu. Nisam se nigdje obraćao povodom lokalnih izbora. Najveću korist od te priče imaće upravo kandidat SNSD-a za načelnika Čelinca Vlado Gligorić, istakao je Đajić.
Podsjećamo da je lider SNSD-a Milorad Dodik prije dvije godine kao kandidat za člana Predsjedništva BiH na jednom predizbornom skupu u Gacku rekao biračima kakve će posljedice snositi ukoliko glasaju za SDS i Vukotu Govedaricu za predsjednika RS-a.
- Nemoj slučajno ko je zaposlen u Gacku da glasa za Govedaricu i SDS. Izbacićemo vas s posla! A vas molim, koga vi vidite da glasa, samo mi javite. Ja ću ga izbaciti, rekao je tada Dodik.