Direktor Zavoda "Pazarić" najavio da će dati otkaz uposlenici zbog premlaćivanja dječaka

.
Dodao je da se do sada nije odlučivao na to uručuje otkaze zbog sličnih postupaka, ali da nakon ovog kao čovjek misli da treba tako postupiti

 

Direktor Zavoda "Pazarić" Samir Suljagić obratio se na konferenciji za medije nakon što je objavljen snimak u kojem uposlenica tog zavoda udara dječaka štićenika tog doma i govori mu „začepi“.

On je kazao da, za razliku od ministra Adnana Delića, jeste imao prijave vezano za nasilje.

- Imao sam nekoliko takvih prijava, a te prijave ne mogu ja kao direktor istraživati, nego sam ih isti dan proslijeđivao nadležnim organima – ili MUP-u ili nadležnom tužilaštvu. Samo za jednu takvu prijavu tužilaštvu sam obaviješten da se obustavlja vođenje istrage zbog nedovoljno dokaza. Sve ostale istrage su o toku, procesuiraju se od strane tužilaštva te ih ja dalje ne mogu komentarisati – rekao je Suljagić.

On je kazao da je donesen čitav niz propisa od strane nadležnog Ministarstva.

- Na bazi toga sam kao direktor donio šest ili sedam odluka kojima se ovakve stvari zabranjuju, sprječavaju, naložio sam poduzimanje mjera da se spriječi njihovo pojavljivanje te naložio da se takvu informacije prijavljuju, bez obzira da li bile provjerene ili ne. Svaka informacija koja dođe do mene ja ih proslijedim i onda sarađujem prema njihovom zahtjeva. Vodi se čitav niz disciplinskih postupaka. Sa članom Upravnog odbora, koji je advokat po zanimanju, sam u stalnoj komunikaciji – istakao je.

Dodao je da se do sada nije odlučivao na to uručuje otkaze zbog sličnih postupaka, ali da nakon ovog kao čovjek misli da treba tako postupiti.