Dječaku stalo srce usred igre u školskom dvorištu

Dječak N. V. (8), koji je preminuo u dvorištu OŠ "Pavle Savić" u Beogradu nakon što je iznenada pao ispred škole, imao je urođenu srčanu manu i dvije operacije na srcu koji su mu nedavno urađene, što je najvjerovatnije i uzrok njegove smrti.

Ova tragedija desila se prije dva dana, oko 20 sati, u beogradskom naselju Mirijevo, kada se dječak iznenada srušio dok je veselo trčao po dvorištu. 

- Sve se desilo poslije nastave. Mališan se s drugarima igrao u školskom dvorištu, ali onda je samo odjednom pao i udario glavom pored jedne klupe, blizu glavnog ulaza u školu. Niko ga nije ni gurnuo, ni povrijedio, samo se srušio. Prizor je bio zastrašujuć, ležao je nepomično, oči su mu bile širom otvorene, a ruke hladne. Neko od starijih koji su bili tu odmah je pritrčao i pružio mu prvu pomoć, a uskoro je stigla i Hitna, koja ga je odvezla u Urgentni centar, gdje je oko 21 sat i preminuo - ispričao je za "Kurir" očevidac nemilog događaja i dodao da su u međuvremenu došli i roditelji dječaka i napravila se opšta pometnja, jer su bezuspješno pokušavali da ga osvjeste. 

- Priča se da je dijete imalo urođenu srčanu manu i da je nedavno preživio dvije operacije na srcu. Kažu da majku nisu mogli da smire u sanitetu koliko je jadna žena vrištala od bola i tuge. Oni imaju još dvoje djece. Užasno je kakva se nesreća dogodila, cijeli kraj je u šoku - dodao je očevidac. 

Direktor Milić: Obdukcija će pokazati sve 

Direktor škole Radislav Milić išao je jučer, zajedno za učiteljicom odjeljenja koje je pohađao N. V., da izjavi saučešće porodici.

- Sve vrijeme smo bili u kontaktu s roditeljima. Zasad ne znam ništa više, dječaku je naglo pozlilo i srušio se, rezultati obdukcije će sve pokazati. Ovo je velika tragedija. Sljedeće sedmice ćemo održati komemorativni skup u školi - kratko je rekao Milić za "Kurir".