Djevojka oboljela od raka emotivnim nastupom oduševila žiri na američkom X Factoru

.

Jane Marczewski, koja se pod umjetničkim imenom Nightbirde pojavila na američkom X Factoru oduševila je žiri kako svojim glasom, tako i životnom pričom. Marczewski je otkrila kako boluje od raka, a tokom emotivnog nastupa dobila je "zlatni taster" za direktan prolazak u finale.

Jane je na takmičenje došla sasvim sama, a odgovarajući na pitanja sudija o sebi otkrila je da već nekoliko godina ne radi jer se bori sa rakom te kako se bolest proširila na njenu kičmu, pluća i jetru.

Pjesma koju je izvela nosi naziv "It's Okay" i predstavlja njenu intimnu ispovijest o borbi s bolešću i svemu što je prošla.

 

Emotivna interpretacija pjesme raznježila je sve u studiju, zbog čega je po završetku izvođenja nakratko nastao muk, nakon čega je dobila gromoglasan aplauz i od publike i od žirija.

Žiri koji čine Simon Cowell, Sofia Vergara, Heidi Klum te Howie Mandel, imao je samo riječi hvale za Jane. Naposljetku je Cowell pritisnuo "zlatni taster" koji označava direktan prolaz kandidata u finale te izašao na scenu kako bi joj lično čestitao.

Marczewski je na svom Instagram profilu objavila fotografiju sa Cowellom zahvalivši mu se za "najnezaboravniju noć u životu".

LINK