Do kada će nam građani umirati na pružnim prelazima u BiH: 27- godišnji Faris najnovija žrtva

.

Nova teška saobraćajna nesreća sa smrtnim posljedicama dogodila se u Bosni i Hercegovini. Kako saznaje portal Crna-Hronika putnički voz udario je motorno vozilo marke Golf.

Nesreća se dogodila u mjestu Doboj kod Kaknja u 18 sati.

Do nesreće je došlo je prilikom sudara putničkog voza broj 710 i putničkog motornog vozila Golf u kojoj je poginula jedna osoba muška osoba. Nesreća se dogodila na pružnom prelazu. Na mjestu nesreće nalaze se pripadnici Hitne pomoći, policije, vatrogasci i dežurni tužilac.

U željezničkoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila večeras u 18 sati u mjestu Doboj kod Kaknja, smrtno je stradao vozač Golfa 27-godišnji K. F. iz Kaknja, kako su rekli iz MUP-a ZDK.

“U 18 sati u mjestu Doboj, Općina Kakanj, dogodila se željeznička saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao putnički voz broj 710 i putničko motorno vozilo Golf u kojoj je jedno lice poginulo. Za sada ne mogu potvrditi njegov identite, poznato je vlasništvo vozila, ali identitet stradalog ne mogu da potvrdim. Muška osoba je u pitanju”, rekao je Samir Valentić

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem koji su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK, uz angažman sudskih vještaka medicinske i saobraćajne struke.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja i svih okolnosti pod kojim se isti dogodio.