Do kraja godine bit će završen i atrij vrijedan 1,5 miliona KM

Novi putnički terminal na Međunarodnom aerodromu Tuzla je otvoren, a do kraja godine očekuje se da će biti okončana i gradnja atrija površine 900 kvadratnih metara.

Veliki komfor

- Sva prateća oprema u putničkom terminalu trebala bi biti nabavljena do kraja avgusta ove godine. Tenderska procedura uvjetuje opremanje enterijera, ali vjerujemo da ćemo i taj posao uspješno privesti kraju – izjavio je Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

U poređenju s prethodnim godinama, tuzlanska zračna luka je umnogome modernizirana. Dolaskom na aerodrom putnicima je na raspolaganju check-in zona, čekaonica i kafe-bar. S izgradnjom atrija aerodrom će biti još komforniji, javlja Avaz.

- Projekt je vrijedan milion i po KM. Tenderska procedura je gotova i uskoro ćemo početi s radovima. U atriju će biti smješteni suvenirnica, rentakar i turističke agencije – naglašava Karasalihović.

Image

S implementacijom projekta modernizacije Međunarodni aerodrom Tuzla u satu može opslužiti 720 putnika. Modernizacija omogućava i povećanje broja prevezenih putnika iako pokazatelji za prva tri mjeseca 2019. godine govore kako je broj prevezenih putnika u padu za 14 posto.

Zimski period

- Na broj prevezenih putnika utjecala je odluka „Wizz Aira“ da u zimskom periodu ukine četiri linije. Od 1. aprila ponovo se saobraća na tim linijama, tako da očekujemo ostvarenje plana za ovu godinu – zaključuje Karasalihović.

 900 kvadrata površina atrija 

7  posto više putnika namjerava da preveze MIT u 2019. godini u odnosu na prošlu.